Wie ben je zonder taal in deze wereld?

with Geen reacties

De A-Factor. Foto en filmexpositie over jonge mensen met afasie. Nu in Oba vd Pek.

De reizende foto- en filmexpositie De A-Factor is vanaf 1 maart t/m 29 april 2022 te zien in Oba van der Pek in Amsterdam Noord. De A-Factor vertelt over jonge mensen met de bijzondere taalstoornis afasie. Door hersenletsel kregen zij van de ene op de andere dag problemen met taal: spreken, schrijven, lezen en begrijpen werden een worsteling.

Belangrijke vraag: wie ben je zonder taal in deze wereld?

Deze vraag is relevant voor mensen met minder taal maar ook voor taalvaardige burgers. Want: hoe inclusief is de geletterde samenleving eigenlijk? Fotograaf Edwin Kooren ging met jonge mensen met afasie op zoek naar een plek in de wereld waar zij zich op hun gemak voelen. Daar doen ze wat ze het liefste doen. Vrijheid? Of passen ze niet echt in het plaatje? In de videoportretten van Roswitha Eshuis vertellen de hoofdpersonen over de impact van minder taal op hun leven.

Elke donderdagmiddag tussen 14:00 – 16:00 uur: De A-Factor Fotobooth. Je kunt elkaar ontmoeten, in gesprek gaan, en je eigen portretfoto laten maken door een fotograaf met afasie. De Fotobooth is gemaakt door kunstenaars met afasie van atelier Stichting Marline Fritzius in Amsterdam.